معرفی
جنس رکاب : نقره عیار 925 | جنس نگین :عقیق اصل |
سایز :65 | وزن : 10.26 گرم |
قطر داخلی : 2.1 | اندازه نگین 1.7cm*1.3cm |
هدیه : جعبه جواهر رایگان | فاکتور رسمی : دارد |
گارانتی تعویض : 7 روز پس از دریافت |
در صورت مغایرت ، کالا با کمال احترام پس گرفته میشود
جنس رکاب : نقره عیار 925 | جنس نگین :عقیق اصل |
سایز :65 | وزن : 10.26 گرم |
قطر داخلی : 2.1 | اندازه نگین 1.7cm*1.3cm |
هدیه : جعبه جواهر رایگان | فاکتور رسمی : دارد |
گارانتی تعویض : 7 روز پس از دریافت |
در صورت مغایرت ، کالا با کمال احترام پس گرفته میشود
سنگ عقیق انرژی های دنیوی و معنوی را متعادل کرده و باعث ایجاد هماهنگی روحی و ذهنی می شود. مانع از تغییرات ناگهانی خلق و خو شده و باعث افزایش اعتماد به نفس است. همچنین باعث کاهش استرس و افزایش آرامش می باشد. عقیق محافظی در برابر چشم زخم بوده، غم و ناراحتی ها را دور می کند.
خواص جسمی عقیق :
عقیق معده را تقویت کرده و برای تقویت کلیه و کبد ، مغز و قلب و دستگاه گوارش مفید است. همچنین مفید برای دفع سر درد و گرفتاری های عضلانی و خستگی چشمها است و مناسب دوران بارداری می باشد.
طریقه نگهداری و شارژ عقیق :
جهت نگهداری از انواع عقیق ، می توانید آن را یک بار در هفته در آب جاری بشویید و برای شارژ سنگ ، می توانید یک یا دو بار در ماه ، آن را به مدت 2 ساعت در مقابل نور خورشید قرار دهید.
واژه عقیق از اسم رودخانهای به نام آگات در شبه جزیره سیسیل مشتق شده است. احتملاً از بستر این رودخانه در ایام قدیم قلوه سنگهای عقیق به دست میآمده است. عقیقهایی که در گذشته از معادن آلمان استخراج میشدند، دارای رنگهای قرمز صورتی و قهوهای بوده و بین این لایهها گاهی نیز نوارهای خاکستری رنگ دیده میشود. این معادن امروزه قابل استفاده نیستند.
مهمترین محل یافت بلورهای عقیق در قرن نوزدهم میلادی در نزدیکی ایدار اوبرشتاین در آلمان قرار داشت. عقیقهای برزیلی برای حکاکی بسیار مناسب هستند. در کشورهای چین، هندوستان، مالاگاسی، مکزیک و نقاط مختلف آمریکا نیز معادن مهم عقیق وجود دارد.
از زمانهای بسیار دور عقیق رنگ میشدهاند، از سه هزار سال پیش مصریها از عقیق تراش داده شده برای ساختن مهره، نگین انگشتری و تزیین ظروف استفاده میکردند.
جمعآوری کاسههای عقیق در میان درباریان اروپا در دوره رنسانس مرسوم بود. در بسیاری از موزههای اروپا از جمله لوور نمونههای خاصی از آن موجود است.
قطعات عقیق که لایه بالایی آنها سفید و لایه پایینی سیاه رنگ است را انیکس (Onyx) مینامند (انیکس در زبان یونانی به معنای ناخن بوده و به علت نیمه شفاف بودن این کانی به آن اطلاق شده است).
عقیق را با توجه به نوع شکل و ساختار لایههای آن میتوان این گونه تقسیمبندی کرد:
دارای محتویاتی از بلورهای سبزرنگ میهمان به شکل خزه است. بهترین نوع عقیق خزهای در هندوستان استخراج میگردد.
که سنگ مشا نیز نامیده میشود، نوعی است بدون ساختار لایهمانند به رنگ خاکستری یا بیرنگ و نیمهشفاف که بر روی سطح آن اشکال درخت مانند نقش بسته است و چون سابقا از طریق بندر موشا به اروپا حمل میشده است. به همین علت به سنگ موشا معروف گردیده است.
از لایههای دایرهوار موازی یکدیگر که دارای یک نقطه تیره رنگ در مرکز هستند، تشکیل شدهاند.
که مقداری آب در سنگ وجود دارد که به زمان پیدایش آن مربوط میشود و در تراشهای نازک، آب داخل آن قابل رویت میباشد.
عقیقی که حفرههای متعدد و توخالی زیادی دارد.
عقیقی که درون آن نقشهای مانند دژهای قدیمی وجود دارد.
درون آن اشکالی به شکل درختان و مناظر طبیعی مشاهده میشود.
در این نوع، لایههای عقیق موازی با یکدیگر هستند.
عقیق سلیمانی یا سنگ باباقوری یا خلنگ نوع رگهدار سنگ یمانی (chalcedony) است. سنگ یمانی خود گونهای از در کوهی (کوارتز) است.
رنگ رگههای عقیق سلیمانی سفید و سیاه است. به آن گونه که رگههای رنگیاش بهجای سیاه، طیفهایی از قرمز هستند عقیق یمانی (Sardonyx) میگویند.
عقیق یمانی را معمولاً به صورت گنبدی یا به صورت تیله میتراشند. برخی از عقیقهای سلیمانی طبیعی هستند ولی بسیار از آنها را با رنگ کردن و لکهدار کردن عقیق تولید میکنند.
در روایات به استفاده از سنگ عقیق ــ به ویژه عقیق یمنی ــ بسیار سفارش شده است. روزی جبرئیل بر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) نازل شد و گفت:
«یا محمد ربّی یقرؤک السّلام و یقول لک: البس خاتمک بیمینک و اجعل فصّه عقیقاً و قل لابن عمّک یلبس خاتمه بیمینه و یجعل فصّه عقیقاً... (2) ای محمد! پروردگارم به تو سلام می رساند و می فرماید: انگشترت را در دست راست کن و نگین آن را عقیق قرار بده و به پسر عمویت (علی (علیه السلام)) نیز بگو انگشترش را در دست راست کند و نگین آن را عقیق قرار دهد».
سپس علی (علیه السلام) عرض کرد: ای رسول خدا! عقیق چیست؟ فرمود: «کوهی است در یمن»
در روایات، فضایل زیادی برای سنگ عقیق ذکر شده است که به برخی از آنها اشاره می کنیم.
1.اولین سنگی که ایمان آورد
پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) به علی (علیه السلام) فرمود: «یا علیّ تختّم بالیمین تکن من المقرّبین، قال: یا رسول الله و ما المقرّبون؟ قال: جبرئیل و میکائیل. قال: بم اتختّم یا رسول الله؟ قال: بالعقیق الاحمر فانّه اوّل جبلٍ اقرّ لله عزّوجلّ بالوحدانیّة ولی بالنبوّة و لک یا علیّ بالوصیّة و لولدک بالامامة و لمحبّیک بالجنّة و لشیعة ولدک بالفردوس؛ (5) ای علی! انگشتر را در دست راست کن تا از مقربان (الهی) باشی. علی (علیه السلام) عرض کرد: ای رسول خدا! مقربان درگاه الهی چه کسانی هستند؟ فرمود: آنها جبرئیل و میکائیل اند. پرسید: چه انگشتری را در دست کنم؟ پیامبر فرمود: عقیق قرمز؛ زیرا سنگ عقیق، اوّل کوهی بود که به وحدانیّت خدا، و به نبوت من و به وصی بودن تو یا علی و امامت فرزندان تو و اینکه بهشت برای محبان تو و شیعیان فرزندانت است، اقرار کرد».
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «احبّ لکلّ مؤمنٍ ان یختم بخمسة خواتیم، بالعقیق و هو اخلصها لله و لنا...؛ (6) دوست دارم که هر مؤمنی پنج انگشتر را در دست داشته باشد (یکی از آنها) عقیق است و عقیق، مخلص ترین نگین ها برای خدا و ما اهل بیت است...».
2.اولین سنگ ولایت مدار
حضرت رضا (علیه السلام) در ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمود: «و فی یوم الغدیر عرض الله الولایة علی اهل السّموات السبع... ثمّ عرضها علی الجبال فأوّل جبلٍ أقرّ بذلک ثلاثة جبال: جبل العقیق و جبل الفیروزج و جبل الیاقوت؛ (7) در روز غدیر، خداوند ولایت (علی (علیه السلام)) را بر آسمان های هفت گانه و سپس بر کوه ها عرضه داشت. اولین کوه هایی که به ولایت اقرار کردند، سه کوه بود: کوه عقیق، کوه فیروزه و کوه یاقوت».
3.ثناگوی الهی
بشیر دهّان خدمت امام (علیه السلام) عرض کرد: فدایت شوم! چه نگینی روی انگشتر قرار دهم؟ حضرت فرمود:
«یا بشیر، این انت عن العقیق الاحمر و العقیق الاصفر و العقیق الابیض فانّها ثلاثة جبال فی الجنّة فامّا الاحمر فمطلّ (فمظلّ) علی دار رسول الله، امّا الاصفر فمطلّ علی دار فاطمة، و امّا الابیض فمطلّ علی دار امیرالمؤمنین، و الدّور کلّها واحدة... و إنّ هذه الثلاثة جبالٌ تسبّح الله و تقدّسه و تمجّده و تستغفر لمحبّی آل محمد (صلّی الله علیه و آله)؛ (8) ای بشیر! چرا از استفاده عقیق قرمز و زرد و سفید غافلی؟ زیرا این سه عقیق، سه کوه در بهشت است؛ [کوه عقیق] قرمز بر در خانه رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) سایه افکنده است و [عقیق] زرد بر خانه فاطمه زهرا (علیهاالسلام) در بهشت و [کوه عقیق] سفید نیز بر خانه امیرمؤمنان (علیه السلام) در بهشت سایه افکنده است و همه ی این خانه ها یکی است... و به راستی این سه کوه، خدا را تسبیح و تقدیس و تمجید می گویند و برای دوستداران خاندان پیامبر (صلّی الله علیه و آله) آمرزش می طلبد».
4.عقیق، محل مکالمه ی موسی با خدا
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «تختّموا بالعقیق... و هو الجبل الّذی کلّم الله عزّوجلّ علیه موسی تکلیماً؛ (9) انگشتر عقیق در دست کنید... همانا خداوند با پیامبرش موسی (علیه السلام) روی کوه عقیق سخن گفت و موسی (علیه السلام) بر این کوه به مقام کلیم اللهی رسید».
5.معراج و کوه عقیق
پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) در خصوص شب معراج می فرماید: «دنوت من ربّی، فکنت منه کقاب قوسین او ادنی و کلّمنی بین جبلی العقیق؛ (10) آن قدر به پروردگارم نزدیک شدم که نزدیک تر از آن قابل تصور نیست. خداوند در آنجا با من بین دو کوه عقیق سخن گفت».
6.فروغی دیگر
برای استخاره نیز سفارش شده با دستی که انگشتر عقیق در آن است، این عمل انجام گیرد.(11)
1.فقرزدایی
حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: «العجب کلّ العجب من یدٍ فیها فصّ عقیقٌ، کیف تخلوا من الدّنانیر و الدّراهم...؛ (14) از دستی که در آن عقیق باشد، بسیار عجیب است که چگونه از درهم و دینار (پول) خالی باشد...».
و حضرت رضا (علیه السلام) فرمود: «العقیق ینفی الفقر و لبس العقیق ینفی النّفاق؛ (15) عقیق، فقر را از بین می برد و پوشیدن (و دست کردن) عقیق، نفاق را دور می کند».
نیز فرمود: «کسی که انگشتری با نگین عقیق در دست کند، فقیر نمی شود».
2.توسعه رزق
بشیر از حضرت باقر (علیه السلام) پرسید: چه نوع نگینی را روی انگشترم قرار دهم؟
حضرت فرمود:
«أین أنت عن العقیق الأحمر و العقیق الأصفر و العقیق الأبیض... فمن تختّم بشیءٍ منها من شیعة آل محمد لم یر الّا الخیر و الحسنی و السّعة فی الرّزق و الغنیّ عن النّاس؛ ای بشیر! چرا از عقیق قرمز و عقیق زرد و عقیق سفید غافلی!... هر کس یکی از انواع عقیق را در دست کند و شیعه ی اهل بیت نیز باشد، به جز خیر و خوبی و وسعت در رزق نمی بیند و بی نیاز از مردم می گردد».(16)
3.افزایش ثواب
امیرمؤمنان علی (علیه السلام) فرمود: «صلاة رکعتین بفصّ عقیقٍ تعدل الف رکعةٍ بغیره؛ (17) دو رکعت نماز با انگشتر عقیق، برابر با هزار رکعت نماز است که بدون انگشتر عقیق خوانده شود».
4.تسریع در اجابت دعا
امیرمؤمنان علی (علیه السلام) فرمود: «ما رفعت الی الله کفٌّ احبّ الیه من کفًّ فیها عقیقٌ؛(18) دستی محبوب تر از دستی که در آن عقیق باشد، به سوی خدا (برای دعا) برداشته نشده است».
حضرت سجاد (علیه السلام) فرمود: «و من تختّم بالعقیق قضیت حوائجه؛ کسی که انگشتر عقیق (هنگام دعا) دستش باشد، حاجاتش برآورده می شود».(19)
و حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: «انّ الله یحبّ ان ترفع الیه فی الدّعاء یدٌ فیها فصٌّ عقیقٌ؛ به راستی خداوند دوست می دارد دستی که در دعا به سوی او بلند شود، در آن انگشتر عقیق باشد».
5.قرار گرفتن در پناه خدا و ولی خدا
اسماعیل فرزند امام صادق (علیه السلام) از جدّش امام باقر (علیه السلام) نقل کرده است که حضرت فرمود:
«ای فرزندم! هر کس شب را صبح کند، در حالی که انگشتر عقیق در دست راست داشته باشد و هنگام صبح قبل از آن که کسی را ببیند، نگین انگشترش را برگرداند، به طوری که در کف دستش قرار گیرد و سوره قدر را بخواند و بعد بگوید: «آمنت بالله وحده لا شریک له و کفرت بالجبت و الطّاغوت و آمنت بسرّ آل محمّدٍ و علانیتهم و ظاهرهم و باطنهم و اوّلهم و آخرهم»، (20) خداوند او را از شر آن روز و شر آن چه از آسمان نازل می شود و آنچه به آسمان بالا می رود و شر آنچه در زمین فرو می رود و از آن خارج می شود، حفظ می کند و در پناه خدا و ولیّ خدا خواهد بود تا (آن روز) شب شود».
6.ایمنی از هر بلا
امام علی (علیه السلام) فرمود: «تختّموا بالعقیق یبارک علیکم و تکونوا فی امنٍ من البلاء؛ انگشتر عقیق در دست کنید که مایه ی برکت بر شما خواهد بود و از بلاها (نیز) ایمن می شوید».
7.امان از ظالم
امام باقر (علیه السلام) فرمود: «هو امانٌ من السّلطان الجائر و من کل ما یخافه و یحذره؛ آن (انگشتر عقیق) امان است از (شر) سلطان ستمگر و از هر چه (که انسان از آن) می ترسد و می گریزد».(21)
8.ایمنی از قطع دست و خون ریزی
اعمش می گوید: از حضرت صادق (علیه السلام) درباره ی خواص عقیق سؤال کردم، فرمود: «هو امانٌ من قطع الید؛ انگشتر عقیق امان است از قطع شدن دست». عرض کردم: ای پسر رسول خدا! بیشتر بگو. فرمود: «هو امانٌ من اراقة الدّم؛ آن امان است و از خون ریزی جلوگیری می کند».(22)
9.حفظ شدن از بلاهای سفر
حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: «انّه حرزٌ فی السّفر؛ (23) عقیق، پناهگاهی است در سفر».
10.عاقبت به خیری
حضرت زهرا (علیها السلام) از پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) نقل نموده است که فرمود: «من تختّم بالعقیق لم یزل یری خیراً؛(24) کسی که عقیق در دست کند، همیشه خیر و خوبی می بیند».
پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) فرمود: «من تختّم بفصٍّ من العقیق ختم الله له بالحسنی؛ (25) کسی که انگشتر عقیق در دست کند، عاقبت به خیر شود».
11.دوری از عذاب، شرط حبّ علی (ع)
امام کاظم (علیه السلام) از اجداد طاهرینش نقل کرده است: زمانی که خداوند، موسی بن عمران (علیه السلام) را خلق کرد، با او سخن گفت. سپس خداوند عنایت ویژه ای بر اهل زمین کرد و از نور خویش کوه عقیق را آفرید.
«ثمّ قال الله عزّوجلّ آلیت علی نفسی ان لا اعذّب کفّاً لابسه اذا تولّی علیّاً بالنّار؛(26) سپس خداوند به خودش قسم یاد کرد که: هرگز دستی را که انگشتر عقیق پوشیده، عذاب نمی کنم، به این شرط که ولایت علی (علیه السلام) را داشته باشد».
12.غم زدایی
رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) فرمود: «تختّموا بالعقیق، فإنّه لایصیب احدکم غمٌّ مادام ذلک علیه؛(27) (ای مردم!) انگشتر عقیق در دست کنید. به راستی تا زمانی که انگشتر عقیق در دست دارید، حزن و اندوه بر شما وارد نمی شود».
از نظر علمی هم گفته شده: عقیق برای جلوگیری از خونریزی های شدید، به ویژه برای زنان، بسیار فایده دارد. همچنین برای تقویت نقاط مختلف بدن و برقراری تعادل و هماهنگی در آن ها مفید است. عقیق، انرژی فراوان دارد و علاوه بر زدودن انرژی های منفی از محیط، سبب پاک سازی هاله از انرژی های منفی می شود. همچنین عقیق برای تعالی روح و شادابی و آرامش آن و برطرف شدن غم و ناراحتی ها، مؤثر است.(28)
نقره:
نقره یکی از فلزات گرانبهاست که عنصری شیمیایی آن Ag می باشد.
این فلز سفیدرنگ و براق است و دارای میزان بالایی از رسانایی گرمایی و رسانایی الکتریکی است به همین دلیل در صنعت کاربرد بالایی دارد .از دیگر کاربردهای آن ساخت جواهرات و لوازم تزئینی می باشد.
در گذشته از واژه “سیم” برای نقره استفاده می شد. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که استفاده از تزئینات نقره در درمان بیماری های جسمی و روانی موثر است. نقره خاصیت آرام بخشی برای بدن دارد به همین دلیل در طب سوزنی شرق از سوزن هایی از جنس نقره برای درمان بیماران استفاده می شود. دانشمندان به افرادی که از عصبانیت و تندخویی رنج می برند توصیه می کنند که از نقره استفاده کنند.
بزرگترین تولید کننده نقره در جهان کشور مکزیک می باشد و کشورهای پرو و چین پس از آن قرار می گیرند.
خواص درمانی نقره :
خاصیت بسیار مهم نقره خاصیت میکروب کشی آن می باشد به همین دلیل است که آبی موجود در ظرف نقره هیچوقت کثیف نبوده و همواره بدون باکتری می باشد. این موضوع هم به دلیل وجود یون های نقره در داخل آب است.
از دیگر فواید مفید نقره می توان به درمان ناراحتی های مربوط به اختلالات گوارشی اشاره کرد. همچنین به بدن کمک می کند تا غذا را به راحتی هضم کند. از نقره برای درمان لاغری ، سوزش قلب و مشکلات کیسه صفرا نیز استفاده می شود.
احادیث و روایات دینی در مورد نقره:
پیامبر(ص) و امامان معصوم نیز از نقره استفاده می کردند.
و همچنین امیر المومنین علی (ع) می فرمایند: به غیر از انگشتری نقره چیز دیگری در دست نکنید.
ناموجود