معرفی
جنس نگین :فیروزه کوب نیشابور اصل | فاکتور رسمی : دارد |
وزن : 1.89 گرم | طول : 2.8cm |
گارانتی تعویض : 7 روز پس از دریافت | هدیه : جعبه جواهر رایگان |
در صورت مغایرت کالا با کمال احترام پس گرفته میشود
جنس نگین :فیروزه کوب نیشابور اصل | فاکتور رسمی : دارد |
وزن : 1.89 گرم | طول : 2.8cm |
گارانتی تعویض : 7 روز پس از دریافت | هدیه : جعبه جواهر رایگان |
در صورت مغایرت کالا با کمال احترام پس گرفته میشود
تحریک وراه اندازی نیروها و چاکراهای انسان ها، آرامش دادن ، بیدار شدن نیروهای درونی افراد، درمان انواع بیماری های معده همچون : زخم ، ورم ، درد و…، درمان انواع سر درد ، میگرن ، دردهای عضلانی و استخوانی ،جهت درمان یبوست و..،تمام اینها خواص شفابخش سنگ فیروزه هستند،در ادامه با ما همراه باشید.
استفاده از خواص درمانی فیروزه قدمت طولانی دارد. از این سنگ برای درمان سر درد، مشکلات چشمی، تب و گزش حشرات استفاده می شده است.برای مثال فیروزه را به صورت پودر در آورده و آن را به مریضی که از درد شکم رنج می برد می خوراندند. فیروزه همچنین برای آرام کردن بیماران عصبی مؤثر می افتد و اضطراب را از بیماران دور می کند.
نگاه به فیروزه چشم را تقویت کرده و استفاده از سرمه آن و همچنین گذاشتن آن بر روی چشم ها برای تقویت چشم و درمان بیماری های چشمی مفید است.
گذاشتن فیروزه بر روی چاکرای گلو برای درمان گلو درد، تقویت تارهای صورتی و درمانی بیماری های ریوی و تنفسی مؤثر می نماید.
فیروزه قلب را تقویت می کرده و سعه صدر می دهد. این سنگ، افسردگی های روحی و روانی را نیز درمان می کند.
سنگ فیروزه، سنگ صلح و آرامش است و قدرت عشق و دوستی، صداقت، عقل و حکمت را فزونی می بخشد. فیروزه مظهر خوش یمنی، آرامش و محافظت در برابر نیروهای منفی است.
استفاده از انگشتر و یا گردنبند فیروزه، برای دور کردن انرژی های منفی به ویژه چشم زخم و عواقب آن بسیار مناسب است. این سنگ مانند عقیق، حرز بسیار مهمی در برابر حوادث و بلایا به شمار می رود و برای آسان شدن کارها و رونق در کسب و کار بسیار مفید است.
نیروهای مغناطیسی موجود در فیروزه علاوه بر آرامش دادن، باعث بیدار شدن نیروهای درونی افراد نیز می گردد. این نیروها با دارا بودن قدرت های بیدار کننده، مقداری از نیروهای درونی فرد را تقویت می کنند. فیروزه سنگی توانمند و حامی به شمار می رود. همچنین در زمان مسافرت از شخص حمایت می کند.
سنگ فیروزه به عوارض عملکرد های نادرست کبد و غده های بدن کمک می کند.
سنگ فیروزه به عوارض عملکردهای نادرست کبد و غدد کمک می کند . چشمها را نیرو می بخشد و بر علیه بیماری های چشم و اصلاح گردش خون موثر است . درد گلو، التهابات ریوی و بیماری های دستگاه تنفسی را درمان می کند . در براب رافسردگی ها مفید است و قلب را تقویت می کند .
فیروزه برای همه بیماریها که بر اثر کمبود مواد غذایی و تغذیه بد ایجاد می شوند مانند آناروکسی (2) بکار می رود . معمولا ً هنگام پارگی رباطها و تاندونها ، جریان خونی را در بافتهای عضلانی زیاد تر می کند . همچنین بخاطر درخشش آن شادی آور است و اثری سودمند بر روی کمبود اکسیژن ، مسمومیت های خونی واسترس دارد .
سنگ فیروزه کمک موثری به درمان نواحی از بدن که تحت هجوم ویروسها و باکتری ها هستند یا نواحی آلوده نیز می کند. گفته شده است که فیروزه از عملکرد و شفا بخشی بیکران خود آگاهی ندارد . همچنین دارای اهمیت زیادی است که بدانید در کاربرد این سنگ چنانچه رنگ خود را از دست بدهد یا اینکه خرد شود ، این بدان معنا است که تمام نیرویش را برای شما از دست داده است بنا بر این باید بلافاصله آن را در خاک قرار بصورت خشک قرار دهید تا آنجا استراحت کند .
فیروزه سنگی توانمند و حامی به شمار می رود . به ویژه فرض شده است که اسب و سوار کار را در سقوط نا گهانی در امان نگه می دارد . همچنین در زمان مسافرت از شخص همایت می کند . همچنین تلسم اعضاء کارکنان هواپیمایی است . این سنگ باعث شادی و نشاط افراد غمگین و افسرده می شود و به آنها نیروی لازم برای به انجام رساندن کارهای سخت را با ظرفیت و چابکی منتقل می کند . این سنگ باعث اعتماد به نفس می شود و جرأت لازم برای بیان استدلالهایمان را به طور مختصر و با اطمینان خاطر در کنفرانسها در ما ایجاد می کند . شخص را در برابر خوابهای آشفته و کابوسها حمایت می کند . نیرو و ارتعاشات منفی ، مضر و آشفته را از ما دور می کند و حتی می تواند جذب کننده ( نیروهای مثبت .م. ) باشد
فیروزه نیشابور که بهترین نوع و گرانترین است؛ وفیروزه دامغان که کیفیت پایینتری دارد.یکی از معروف ترین معادن فیروزه در دنیا درخراسان قرار گرفته و به همین علت، این استان، به خصوص شهر مشهد، مرکز تراش و معاملات عمده فیروزه در جهان است؛ به طوری که مقدار زیادی فیروزه استخراجی از معادن دیگر کشورها را در مشهد تراش می دهند و از آن جا به دیگر بازارهای جهانی وارد می کنند.فیروزههایی که در مشهد تراش داده می شوند به نام فیروزه خراسانی مشهورند.
رنگ فیروزه در تماس با مواد شیمیایی و حتی آرایشی نیز تغییر میکند و جلای آن از بین می رود. بنابراین توصیه میشود هنگام استفاده از مواد آرایشی و یا استحمام و شستوشو، جواهرات دارای فیروزه در معرض این مواد قرار نگیرند.
گفتنی است، یکی از دیدنی ترین مراکز فیروزهِ دنیا آستان قدس رضوی است و در مکانهای مختلف آن فیروزههای نادر به چشم می خورد.در موزه جواهرات ملی ایران در بانک مرکزی، انواع جواهرات ساخته شده از فیروزه با قدمتهای متفاوت و در اندازههای نادر وجود دارد که در دنیا کم نظیر است.
در فرهنگ دینی ما در احادیث و روایات مختلف، داشتن انگشتری با نگین فیروزه به خصوص برای آقایان توصیه شده است. این سنگ به دلیل رنگ و درخشش آن شادی آور است و خواص بسیار دارد. به همین دلیل استفاده از آن بین عموم مردم رواج دارد.
جالب است بدانید در گذشته اعتقاد بر این بود که هر که با خود فیروزه داشته باشد بر دیگران پیروز خواهد شد؛ بر این اساسنام اصلی این سنگ پیروزه بوده و بعدها به فیروزه تبدیل شده است.
معدن فیروزه نیشابور نه تنها مهمترین معدن فیروزه کشور است بلکه در سطح جهانی نیز به دلیل کیفیت عالی ان به خصوص انواع عجمی و شجری، ممتاز بوده؛ از معروفیت خاصی برخوردار است.
نمونههای به نمایش گذاشته شده از سنگ طبیعی فیروزه این معدن در موزه لندن، سازمان زمینشناسی تهران و مشهد خود گواه بر ارزشمندی این سنگ قیمتی است.
موقعیت جغرافیایی:
این معدن با ذخیره 9 هزار تن و ظرفیت تولید سالانه 19 تن در 55 کیلومتری شما لغربی نیشابور، در جاده قدیم سبزوار و در روستای «معدن» قرار دارد. به طور تقریبی از هر تن سنگ فیروزه خام این معدن 8 تا 10 کیلوگرم فیروزه به دست میآید.
معدن فیروزه نیشابور از نظر جغرافیایی در عرض 36َ و 28َ و 15ً شمالی و طول 20َ و 58َ شرقی واقع شده است. دهکده معدن که در دره منطقه کانیسازی واقع است و محل سکونت کارگران معدن میباشد، در حدود 1500 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
کوههای منطقه معدن فیروزه در نیشابور از آهکهای نومولیتدار همراه با ماسه سنگ و اسلیت تشکیل شده است. این رسوبات حاوی ذخایر متعدد گچ و نمک هستند که نمونههایی در حال بهرهبرداری است. در این سنگها مواد آتشفشانی متعلق به دوره سنوزوئیک که سنگ اصلی آنها تراکیتهای پورفیزی است، نفوذ کرده است.
فیروزه را از تودههای سنگی که در قدیم به وسیله چکش و اکنون بوسیله باروت خرد میشوند، جدا کرده و در کیسههای مخصوص میریزند. مواد دور ریخته شده مجدداً بازبینی میشوند و فیروزههای باقیمانده از آنها جدا میشود.
معادن فیروزه نیشابور را به دو گروه خاکی و کوهی تقسیم کردهاند که اکنون استخراج در قسمت کوهی انجام میشود.
معدن کوهی در کوه واقع شده است. فیروزه به سنگ گانگ یا باطله ارتباط دارد و باید سنگ را شکسته و فیروزه را جدا کرد. معدن خاکی در اراضی دامنه و پایه کوه واقع شده است و در واقع از هوا زده شدن و شستشوی سنگهای حاوی فیروزه و حمل آنها به پایین کوه ایجاد شده است.
نحوه بهرهبرداری طلای آبی در زمانهای قدیم:
معدن کوهی در شش دره واقع است. از طرف شرق که جلو برویم دره اول را مشاهده میکنیم. دره اول دارای چهار غار است. غار اول معروف به غار عبدالرزاقی است که قدیم آنرا بواسحاقی مینامیدند. فیروزه این غار از غارهای دیگر ارزش، جلوه و صفای بیشتری دارد. غار دوم غار سرخ نام دارد. غار سوم غار شاه و غار چهارم غار آقالی است.
در قدیم فیروزه را بهوسیله کلند، بیلم و باروت استخراج میکردند. کار کردن با کلند بهتر از باروت است، زیرا در اثر عمل باروت، فیروزه خرد میشود. معدن خاکی در دامنه کوه وجود دارد. چون به مرور در اثر هوازدگی و فرسایش بهواسطه برف، باران، تابش آفتاب و وزیدن باد، سنگریزههای کوه ریخته و با خاک مخلوط گردیده، در میان آنها فیروزه یافت میشود. اغلب فیروزههای معدن خاکی بسیار خوب است.
سنگ فیروزه پس از استخراج از معدن، بهوسیله متخصصین فن بریده میشود و صیقلی میگردد. هر چه صافتر و بزرگتر باشد، ارزش آن بیشتر است.
استخراج سنگ فیروزه از معادن آن بهوسیله زدن تونلها و حفر چاههایی که عمق آنها گاهی تا هفتاد متر میرسد، انجام میگردد. در حال حاضر در هر سال از 70-35 تن سنگ استخراج میشود که از این مقدار 5% تا 12% فیروزه خالص بهدست میآید.
فیروزه نیشابوری را به 1- عجمی 2- شجری تقسیم میکنند که این دستهبندی خود شامل موارد زیر است:
فیروزه عجمی:
گرد و درشت است و دارای فیروزه خالص به رنگ آبی سیر که گران قیمتترین نوع فیروزه است و برای ساختن انگشتر استفاده میشود.
فیروزه عجمی نیم رنگ:
از نوع قبلی کم رنگتر است.
فیروزه عربی:
فیروزهای تخت با رنگ آبی سیر است و برای ساختن مدال در عربستان استفاده میشود.
فیروزه توفال:
مانند عربی است ولی سنگ آن از میان رفته و فقط لایهای از فیروزه با رنگ آبی سیر باقی مانده است.
فیروزه توفال نیمرنگ:
از فیروزه توفال کمی روشنتر است.
فیروزه توفال سفید:
رنگ آبی خیلی روشن دارد.
فیروزه چغاله:
فیروزهای است گرد و درشت شبیه فیروزه عجمی اما با رنگ خیلی روشن یعنی آبی کمرنگ.
چغاله نیمرنگ:
فیروزههای گرد نسبتاً درشت برای ساختن انگشتر با رنگ روشنتر
فیروزه شجری:
فیروزه رگهدار را گویند که از اجتماع چند دانه فیروزه در داخل سنگ کنار هم تشکیل شده است.
فیروزه شکوفه:
فیروزهای است ریزتر از چغاله و فیروزه کمی دارد.
فیروزه چال یا نرم:
دانههای خیلی کوچک فیروزه و کمی بزرگتر از عدسی است که در سنگهای معدن دیده میشود.
فیروزه درشت:
سنگهای نسبتا درشتی است که در آن رگههای باریک و پراکنده و نازک فیروزه دیده میشود که از نازلترین نوع فیروزه نیشابوری است.
شاید باور کردنی نباشد ولی فیروزه عجمی به اندازه ناخن انگشت یک انسان بالغ در آمریکا تا مرز 2000 دلاربه فروش میرسد.
ناموجود